dimarts, 6 d’octubre del 2009

Maltractament infantil

Les xifres del maltractament infantil

Malauradament no són infreqüents les notícies que ens arriben sobre maltractament infantil, sobre abús de menors o sobre qualsevol tipus de violència exercida sobre els més indefensos i vulnerables. Ahir mateix veiem un trist exemple.

La revista mèdica The Lancet ha llançat un especial sobre els maltractaments infantils, on apunta la incidència De Aquestes xifres en el Regne Unit, Estats Units, Canadà i Austràlia.

Unes xifres que deixen paralitzat, ja que segons la investigació fins al 16% dels Nens en Aquests països són maltractats fisicament i el 10% són descuidats o Pateixen abusos psicològics. A més, fins al 30% de les nenes i el 15% dels nens són un EXPOSATS Algun tipus d'abús sexual.

I, si les xifres són Dramàtiques Quan parlem de Països rics, la incidència d'aquesta plaga és molt pitjor quan es Tracta de països subdesenvolupats o en vies de desenvolupament. A l'Amèrica Llatina fins al 63% dels nens podrien viure en una situació de maltractament físic, sexual, emocional o en negligència.

Sens dubte estem davant d'una complexa problemàtica, davant la qual cal oposar una tolerància zero davant la que s’ ha d’ establir una propera Cooperació entre metges, escoles i especialistes en Protecció Infantil per ajudar combatre-la.


OPINIÓ PERSONAL

Crec que maltractar un infant per diversos motius és un delicte imperdonable no només pel mal causat immediatament al nen, sinò pel record que guardarà tota la vida.

Crec que no s’ho mereixen, són criatures innocents que l’ única cosa que volen es rebre amor i respecte per les persones que te al seu voltan.


1 comentari:

  1. Doncs és increïble que avui en dia, en un món "modern" com el nostre, hi hagin xifres com aquestes sobre maltractaments a infants.

    Crec que hi ha gent que no s'adona de les conseqüéncies que poden desencadenar al llarg de la vida de l'infant, que no s'adona del mal que estan fent, que sembla que no s'enrecordin que ells mateixos una vegada també van ser petits.

    Trobo que s'hauria de posar mesures més sèries i dràstiques a aquest tipus d'abusos i maltractaments en tots els àmbits.

    Els nens són totalment innocents al món adult que hem creat, no tenen cap culpa de res i no tenen perquè rebre els mals dels altres.

    La infantesa és una etapa molt important donat que és en aquesta en la qual cadascú es forma com a persona i apren i captura les coses del seu voltant. És una etapa de felicitat. Si durant la infantesa el nen rep aquest tipus de maltractaments, això li pot provocar traumes, transtorns o malsons de per vida!

    Que els abusadors/violadors/maltractadors d'infants es posin amb algu de la seva talla, aiam si s'atraveixen! Són una colla de pocavergonyes que no tenen cor!




    _SòNiA_

    ResponElimina