dilluns, 9 de novembre del 2009

Almenys 20.000 menors pateixen explotació infantil a Espanya

Només a Espanya hi ha uns 20.000 menors, identificats per la Policia, que han estat obligats a prostituir-se, "mendigar" o cometre delictes, o que han estat víctimes de xarxes de delinqüència internacional, que els han utilitzat per l'explotació laboral, adopcions il·legals o fins i tot tràfic d'òrgans. Aquests 20.000 nens, són només "la punta de l'iceberg" Per això, el gran repte de tots els governs i les institucions internacionals que lluiten contra la tracta d'éssers humans és "identificar les víctimes" per saber quines situacions els fan "més vulnerables" i evitar-les.

Segons dades de Save the Children, l'explotació infantil és un negoci que mou anualment a tot el món uns 23.500 milions d'euros. "Els nens són més fàcils de reclutar, convèncer i traslladar que els adults, i per tant, davant d'uns costos molt baixos, generen un benefici econòmic enorme. Són quantitats impressionants". "Un nen que "mendiga" a Viena o Madrid pot treure cent euros al dia, mentre que les nenes obligades a prostituir-se generen uns guanys d'entre 1.000 i 3.000 euros per setmana. Si tenim en compte que un proxeneta paga aproximadament uns 3.000 euros per cada nena, en una setmana hi haurà amortitzat la compra i a partir d'aquí només tindrà beneficis ".

La responsable de Save The Children, Liliana Orjuela, explica a més que l'explotació infantil no es limita als països del tercer món, sinó que Europa també és una regió d'origen, especialment els països més pobres com Romania o les ex repúbliques soviètiques, on hi ha molts menors "en situació de risc".

Per combatre l'explotació infantil,el tercer negoci criminal mundial només per darrere del tràfic de drogues i d'armes-,és identificar les víctimes, posar en marxa plans d'acció que ajudin al menor, i donar formació i suport a les autoritats judicials i policials. A més, aconsellen a les autoritats que els facilitin automàticament el permís de residència per raons humanitàries i que se'ls busqui una família d'acollida mentre que s'estudia la conveniència d'aprovar una reunificació familiar.

Enllaç http://www.lavanguardia.es/lv24h/20080128/53431487186.html

És molt trist que la situació econòmica de molts països porti a fer aquests actes tan inhumans com és l'explotació infantil.
Suposadament vivim en un país desenvolupat i modern, però, la realitat és una altra donat que hi ha tota una violació dels drets infantils.

L' explotació infantil normalment la solem associar a països subdesenvolupats,com Àfrica, Índia etc, però les dades esmentades anteriorment ens demostren que no és així que a Espanya, un país desenvolupat trobem aquestes xifres tan desorvitades d'explotació infantil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada