dissabte, 14 de novembre del 2009

Si que hi ha explotació infantil a Catalunya

Els cap de setmana vaig a un bar del meu poble a pendre un cafè i cada dia veig una nena d' uns 10 anys allà sentada en unes d'aquelles cadires sola o acompayada d' altre gent que biologicament no és la seva família. La seva mare o està jugant a les "tragaperres" o està xerrant amb altre gent mentres amb una mà aguanta el cigarret i amb l' altre té la seva cervesa sempre mig buida. Ha arribat un punt que la nena ja es coneix totes les persones que solen frequentar aquell bar i tota aquesta gent ja se la coneix: és una nena de bar.
Cada divendres els meus amics i jo anem a sopar a aquest bar cap allà a les 10 i cada divendres ens la trobem en una taula o en un tamboret davant la barra envoltada de gent gran, gent que s' ha convertit en la seva família. Quan marxem d' aquells bar ple de fum ella encara es queda esperant que la seva mare se n'adoni que té son i que potser vol marxar.
Jo crec que això és podria considerar explotació infantil. Què fa una nena de 10 anys la major part del dia que té festa en aquell bar, quan el que hauria d' estar fent és jugar amb nenes de la seva edat? La veritat és que no ho se. Em preguntareu, com és que ningú ho denuncia? Simplement per que no ens atrevim, per que pensem que seria ficar-nos en la vida de les altres persones i si a algú ho fes de denunciar-ho personalment crec que la que surtiria perjudicada de primera mà seria la nena, per que ella ja està acostumada a anar a quell bar per que tothom se l'estima i segurament si algú li donés a triar a estar a casa seva amb la seva mare o en el bar, sense dubtar-ho diria en el bar.
VOSALTRES QUE EN PENSEU, DIGUEU LA VOSTRA.....

1 comentari:

  1. Hola Cindy!
    Crec que aquest cas imcompleix alguns dels drets de l'infant i dels deures i reponsabilitats que tenim els pares. Els pares som el primer agent de socialització, i si ja no ens responsabilitzem dels nostres deures i respectem els drets dels nostres fills... no ho se, crec que és la base de la socialització i si aquesta nena, no pot ser infant, i satisfer les seves necessitats bàsiques, això li pot afectar en el seu desenvolupament integral i en la seva personalitat. No conec el cas ni la situació per la que està passat aquesta mare, però fer feliços als teus fill i participar activament en la seva educació t'aporta molta energia possitiva, encara que tot no sigui un camí de rosa.

    ResponElimina